Home

Achtergrond 208 x bekeken

Winst Waterschapsbank verzesvoudigd

De winst van de Nederlandse Waterschapsbank (NWB) is vorig jaar verzesvoudigd ten opzichte van 2008.

De winstgroei is vooral te danken aan een veel minder sterke waardedaling van de uitstaande kredieten. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt.

De bank haalde een winst van 56,7 miljoen euro tegen 9 miljoen euro het jaar ervoor. Vorig jaar schreef NWB, dankzij een herstel op de financiële markten, slechts 1,9 miljoen euro af op de waarde van de leningen. In 2008 werd nog ruim 102 miljoen euro afgeschreven. Vorig jaar verstrekte NWB voor 4,9 miljard euro aan kredieten. Volgens een woordvoerder zal het totaal aan leningen dit jaar ook op dat niveau liggen.

NWB verwacht dat dit zogeheten marktwaarderesultaat in de resterende looptijd van de leningen positief zal zijn. De bank verstrekt leningen aan "feitelijk risicovrije partijen'' als gemeenten en waterschappen. "Er mag van worden uitgegaan dat deze partijen hun rente en aflossingsverplichtingen in de toekomst zullen blijven nakomen.''

De rentebaten bedroegen 92 miljoen euro in vergelijking met 128 miljoen euro in 2008. Dit jaar denkt de bank ongeveer dezelfde rentebaten te realiseren als vorig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.