Home

Achtergrond 8 reacties

Winst FrieslandCampina gestegen naar 182 miljoen euro

De winst van FrieslandCampina over 2009 is gestegen met 35 procent naar 182 miljoen euro.

De netto-omzet is afgenomen met 14 procent tot 8,2 miljard euro. Volgens de zuivelonderneming is deze afname veroorzaakt door het lage prijsniveau van producten als melkpoeder, caseïnaten en basiskaas.

FrieslandCampina spreekt van een goed resultaat gezien de moeilijke marktomstandigheden. Vooral de merkproducten in Zuidoost-Azië, Afrika en Europa en de industriële specialiteiten zouden hieraan hebben bijgedragen. In Europa zorgt dalende zuivelconsumptie voor druk op de volumes.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gerrie

  Ik snap er nu helemaal niks meer van potjandrie.

 • no-profile-image

  willem h

  zorgen dat je aandelen krijgt lijkt mij een goede inverstering

 • no-profile-image

  boerke

  Dat bedoel ik. lees de reaktie hier 17mrt 2010 14.39. Wat een saamhorigheidsgevoel onder de boerkes!!!!! En dan zijn er hier die nog iets durven te zeggen over het werk van de vakbonden van andere beroepsgroepen. Is natuurlijk lompigheid. Boerkes ge zijt een raar volkske. gatverd...

 • no-profile-image

  Han

  Kunnen de leden van FC nog een bedragje te goed zien op hun toch wel magere melkafrekening over 2009. Want in mijn optiek is deze winst, schijn winst, het is niet uitbetaald melkgeld van de leden. FC is toch een co-op??

 • no-profile-image

  tevreden boer uit maas en waal

  Wellicht ten overvloed, maar voor de ontevreden boeren wil hen herrinneren aan het feit dat het nog steeds mogelijk is om met nabetaling van €5,-- per 100 kg melk dit bedrijf te verlaten.

 • no-profile-image

  boerke

  beste frieslandcampina: en de leden, hoe zou met hun winst zijn?

 • no-profile-image

  tevreden

  Dit is toch prachtig nieuws, lid zijn van een co-op die meer dan de marktconforme prijs betaald en ook veel winst maakt. Dit biedt perspectieven voor de toekomst

 • no-profile-image

  Arend Otten

  Wilt u als leden ook winst? Lever dan via www.milkmarketingplan.com voorwaarden.
  53 euro cent per kg melk

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.