Home

Achtergrond 1 reactie

'Wettelijk teruglevertarief voor WKK-stroom'

Er moet een wettelijk vastgelegd teruglevertarief komen voor warmtekrachtkoppeling (WKK).

De energiemarkt heeft daarbij de plicht om de teruggeleverde WKK-stroom tegen de kostprijs te vergoeden met een prijsgarantie van twaalf jaar. Daarnaast moet er een Nationaal Energie Investeringsfonds komen, waaruit investeringen in duurzame energie en energiebesparendemaatregelen gefinancierd kunnen worden.

Dat bepleit het Duurzaamheidsoverleg politieke partijen (DOPP) in het vandaag gepresenteerd advies Nederland krijgt nieuwe energie. In het overleg zitten vertegenwoordigers van zeven politieke partijen (van Groenlinks tot SGP) op persoonlijke titel.

Het DOPP vindt dat de energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn. Dat is mogelijk met een jaarlijkse energiebesparing van 3 procent en een groei van de opgewekte duurzame energie met 7 procent per jaar.

Naast het teruglevertarief en het investeringstarief noemt het DOPP ook andere maatregelen om het gestelde doel te bereiken, zoals belastingvoordelen voor groene energie en ontheffingen voor energie-intensieve bedrijven. Ook moet er een Deltawet Nieuwe Energie komen, die energie-innovaties stimuleert.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    piet

    Mag ik dan zelf mijn kostprijs opgeven?

Of registreer je om te kunnen reageren.