Home

Achtergrond 1 reactie

Wet tegen woekerprijzen kaartjes aanstaande

Enkele tientallen ticketbureaus die massaal concert- en voetbalkaartjes opkopen om deze vervolgens tegen woekerprijzen door te verkopen, lijken aan banden te worden gelegd.

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat er een wet komt die de toegang tot sport- en cultuurevenementen tegen een redelijke prijs mogelijk maakt.

Dat bleek vandaag tijdens een debat. Parlementariërs Arda Gerkens (SP) en Nicolien van Vroonhoven-Kok (CDA) verdedigden daar hun wetsvoorstel om de zwarte markt een halt toe te roepen. Ze willen de tussenhandel niet verbieden, maar die beperkingen opleggen. Zo mag de opslag op de originele prijs van een kaartje maximaal 20 procent bedragen.

Als blijkt dat een consument toch te veel geld heeft betaald, kan hij het verschil opeisen bij een geschillencommissie. Ook een gang naar de rechter is mogelijk. Een collectieve actie van gedupeerden, bijvoorbeeld georganiseerd door de Consumentenbond, is ook een optie.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Moet de politiek op deze wijze de economie uit het slob trekken? Ik noem dit betutteling, is de prijs te hoog, ga je eenvoudig niet, blijf je thuis. Koop je dat veel te dure kaartje toch ben je zelf verantwoordelijk!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.