Home

Achtergrond 289 x bekeken 3 reacties

Weinig voordeel kunstmestvervangers

Gebruik van kunstmestvervangers op melkveebedrijven is bij de huidige prijzen voor stikstof en de afzet van mest eerder een beperking dan een voordeel.

Dit heeft DLV Rundvee Advies berekend na analyse van de ervaringen met het gebruik van het mineralenconcentraat. Het gebruik van echte kunstmest is dan vaak net zo handig of zelfs handiger. Vooral als er al genoeg kali en fosfaat voorhanden is, zijn de marges erg klein. Ook blijkt fosfaat een beperkende factor. DLV Rundvee Advies begeleidt het gebruik van kunstmestvervangers.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  En wie lacht zich dan een deuk denk je, Melkveehouder?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Wat een kortzichtige insteek van DLV om de huidige stikstofprijs als leidraad te gebruiken. De kunstmestindustrie lacht zich een deuk. Iedere keer als er een initiatief dreigt, laten zij de prijs zakken in de hoop dat het overwaait. Met als gevolg dat innovatie achterblijft en zij ons kunnen kaal plukken door bundelen van aanbod. Ik zou graag zien dat kunstmestvervangers op de markt komen. Ten eerste zijn deze t.o.v. kunstmest veel milieuvriendelijker, en ten tweede leg je een bovengrens voor nutriënten in de markt omdat er meerdere optie's zijn om je land mee te bemesten.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  @ Lto hater. Dan kan iedereen lachen, behalve de kunstmestindustrie. Maar zolang we liever de centjes aan derden overmaken, dan mekaar het voordeel gunnen, blijft het huilen en schelden. En juist daar plukken derden al jaren de zoete vruchten van. Gewoon een kwestie van mentaliteitsverandering en krachtenbundeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.