Home

Achtergrond 185 x bekeken

Wegener ziet omzet fors dalen

Uitgever Wegener heeft de omzet vorig jaar door lagere advertentie-inkomsten met 15 procent zien dalen tot 586,3 miljoen euro.

Dat maakte het bedrijf bekend. Dankzij forse kostenbesparingen wist de uitgever van regionale kranten als BN/De Stem en De Gelderlander de teruglopende inkomsten nog enigszins te compenseren. Het bedrijfsresultaat daalde met ruim 20 procent tot 57,4 miljoen euro. Onder de streep bleef een nettowinst van 7,9 miljoen euro over, ruim 3 miljoen euro minder dan in 2008.

De opbrengsten uit advertenties daalden vorig jaar met 80 miljoen euro tot 288,7 miljoen euro. Wegener deed geen voorspelling over de ontwikkelingen in 2010. Het bedrijf waarschuwde wel dat het herstel van de economie nog heel broos is en nog niet direct zal leiden tot een hogere omzet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.