Home

Achtergrond 270 x bekeken 2 reacties

Weer rechtszaak om megalegbatterij

Stichting Wakker Dier heeft de bij Raad van State weer bezwaar gemaakt tegen de milieuvergunning van kippenbedrijf Van Deurzen in het Gelderse Groesbeek.

Het bedrijf is met 230.000 kippen een van de grootste legbatterijen van Nederland, aldus de dierenwelzijnsorganisatie vandaag. Het kippenbedrijf is al jaren onderwerp van getouwtrek tussen Wakker Dier, omwonenden en de gemeente Groesbeek. Wakker Dier tekende eerder succesvol bezwaar aan tegen de milieuvergunning die het bedrijf toestond 300.000 kippen te houden. Alle kippen moesten er toen weg.

Van Deurzen kreeg vervolgens een nieuwe vergunning voor 230.000 kippen. Een poging van Wakker Dier om die vergunning van tafel te krijgen, mislukte eerder dit jaar. "We blijven strijden omdat een legbatterij anno 2010 niet meer kan'', aldus een woordvoerder van de dierenorgansatie.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Hannes de Boer

    Het is wakkerdier weer die zich blijft bemoeien met wat de boeren doen op hun bedrijf. Het gaat hier niet over het getal kippen, de bemoeienis is omtrent de legbattereijen dat wakkerdier wil stoppen. Wakkerdier heeft nog nooit willen beseffen dat kippen in legbatterijen wel de gezondste kippen zijn verreweg bij de loslopende kippen. Het moest hoogtijd worden dat die bende tegen de muur gezet worden.

  • no-profile-image

    burger uit limburg

    Als ik een wakker dier was ging ik in een battery wonen en niet in mijn eigen uitwerpselen rondlopen om er een ei van te maken

Of registreer je om te kunnen reageren.