Home

Achtergrond

Week 12: dalende prijs eieren

De bestellingen op de markt van eieren zijn deze week zeker niet klein, maar eerder als omvangrijk te kwalificeren. Dit wordt extra versterkt, vanwege de oplopende bestellingen richting de komende Pasen.

Omdat het aanbod van eieren in Nederland en de overige EU, zeker voldoende is en niemand met het oog op de naderende feestdagen met eieren wil blijven zitten heeft het huidige marktbeeld een prijsdrukkend effect.

Het lijkt erop dat de prijzen van scharreleieren daarbij sterker dalen dan die van kooieieren en dat zal vermoedelijk verband houden met het oplopende aanbod van scharreleieren.

Volgens een aantal pakstations valt het niet te verwachten dat een tijdelijk tekort aan eieren, zoals dat zich rond de kerstdagen voordeed ook met Pasen zichtbaar zal zijn. Het verschil met destijds is dat er duidelijk meer hennen zijn opgezet en dus meer eieren beschikbaar zijn.

De industrie was aanvankelijk toch wat afwachtend met de bestellingen, maar zijn vanaf deze week toch duidelijk wat actiever aan het worden.

Samenvattend: met het oog op de naderende Pasen is het behoorlijk druk qua bestellingen, maar vanwege de ruime beschikbaarheid aan eieren leidt dit nergens tot tekorten, maar wel tot een dalende prijstendens.

(Bron PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.