Home

Achtergrond

Week 10: stemming eiermarkt veranderd

De markt van eieren lijkt qua stemming deze week toch wel iets te veranderen. De vraag naar eieren is nog steeds buitengewoon goed, maar men proeft toch wel dat afnemers wat minder willen betalen dan de laatste tijd gebruikelijk was.

Er hangt wat dat betreft wat onzekerheid boven de markt, waardoor potentiële marktpartijen soms wat afwachten, in de hoop dat de eieren mogelijk wat goedkoper worden.

Het huidige beeld wordt ook een beetje veroorzaakt doordat men het idee heeft dat het aanbod van scharreleieren wat ruimer aan het worden is, dan de laatste tijd gebruikelijk. Voor wat betreft de opzet van leghennen klopt dat ook wel, want er zijn vanaf het laatste kwartaal van 2009 duidelijk meer hennen opgezet dan in de periode daarvoor.

Op zich is er eigenlijk nog niets aan de hand, maar het huidige beeld wordt vooral veroorzaakt doordat men zo hier en daar wat gemakkelijker aan eieren kan komen, terwijl dat voorheen toch wat moeizamer verliep.

De eiproducten industrie lijkt wat dat betreft in de pas te lopen met het huidige beeld, want men past ervoor op dit moment hogere prijzen voor de eieren te betalen en is tamelijk terughoudend.

(Bron PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.