Home

Achtergrond 244 x bekeken

Waterbedrijven werken voor derde wereld

Nederlandse waterbedrijven zijn steeds meer betrokken bij waterzuivering in derdewereldlanden.

Dat zegt hoogleraar drinkwater Hans van Dijk van de Technische Universiteit Delft. Steeds vaker roepen waterbedrijven consumenten op om bovenop de waterrekening een bedrag te doneren voor waterzuiveringsprojecten in ontwikkelingslanden. Sinds dit jaar is het zelfs bij de wet geregeld dat waterbedrijven 1 procent van hun inkomsten moeten besteden aan projecten in ontwikkelingslanden, aldus Van Dijk.

Donderdag is het de Nederlandse Wereldwaterdag die draait om internationale samenwerking op het gebied van water en sanitatie. Dat Nederland ooit te kampen krijgt met een gebrek aan schoon drinkwater, lijkt de hoogleraar heel onwaarschijnlijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.