Home

Achtergrond 144 x bekeken 1 reactie

Wapenwedloop in ontwikkelingslanden

Ontwikkelingslanden zijn verwikkeld geraakt in een gevaarlijke wapenwedloop.

Zij besteden vooral recordbedragen aan gevechtsvliegtuigen. Dat stelt het internationale instituut voor vredesonderzoek Sipri in zijn jongste jaarlijkse rapport dat maandag verschijnt. De invloedrijke denktank, gevestigd in het Zweedse Stockholm, spreekt zijn zorgen uit over de situatie in de "spanningsregio's'' Midden-Oosten, Noord-Afrika, Zuid-Amerika, Zuid-Azië en Zuidoost-Azië.

Algerije bijvoorbeeld steeg naar de negende plaats op de lijst van grootste wapenimporteurs. Maleisië verhoogde de invoer van wapens in de periode 2005-2009 met 722 procent.

Volgens Sipri is de wapenhandel de afgelopen vijf jaar wereldwijd met 22 procent gestegen in vergelijking met de periode 2000-2004. De import van gevechtsvliegtuigen maakt ruim een kwart uit van het hele handelsvolume.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Weten we tenminste wat er met het ontwikkelingsgeld gebeurt !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.