Home

Achtergrond 373 x bekeken 4 reacties

Wakker Dier trekt kort geding in

Wakker Dier heeft een kort geding tegen supermarktketen Super de Boer ingetrokken, nadat de partijen in een gesprek hun geschil hadden bijgelegd.

De organisatie beschuldigde Super de Boer van misleidende reclame in het blad Lekker Leven van de supermarktketen. Dat had al erkend dat in het blad een te rooskleurig beeld wordt geschetst van het welzijn van slachtvarkens. Het concern haalde het blad uit de winkels en beloofde een rectificatie.

Dat ging Wakker Dier niet ver genoeg. De stichting eiste ook nog rectificatie in dagbladen. Zo ver komt het niet. Super de Boer heeft Wakker Dier wel beloofd in het blad aandacht te gaan schenken aan scharreleieren en biologisch vlees, blijkt uit een bekendmaking van de stichting. Een woordvoerster van Super de Boer bevestigt dat.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Wel ik stel voor dat LTO 10 000 euro betaald aan Wakker Dier, want Wakker Dier heeft de belangen behartigt voor de Nederlandse varkenshouder/sector. Alles en iedereen uit de normale belangenbehartigers lagen waar de boeren LID-maatschapsgeld aan betalen, was weer te laat, zag het niet, lag te slapen, of zat met de vingers in de neus te peuteren.

 • no-profile-image

  boertje

  wat een onzin allemaal

 • no-profile-image

  katja

  Nou, dat is dan een boer die bakzeil haalt!

 • no-profile-image

  Lies

  Bravo!

Of registreer je om te kunnen reageren.