Home

Achtergrond

'Vraag naar snel internet stijgt 40 procent'

De komende jaren zal de vraag naar heel snel internetten via breedband, het zogenoemde Next Generation Network, met 30 tot 40 procent groeien.

Mensen kiezen steeds vaker voor telefoneren, internetten en tv kijken via snel internet. In sectoren als de zorg, beveiliging en onderwijs wordt de snelle vorm van internet ook steeds vaker gebruikt voor verschillende toepassingen.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde inventarisatie van een werkgroep onder leiding van Ferd Crone, burgemeester van Leeuwarden. De werkgroep heeft bekeken wat gemeenten, provincies en woningcorporaties kunnen doen om nieuwe netwerken in de toekomst sneller tot stand te laten komen. Uit een onderzoek blijkt dat bijvoorbeeld 75 procent van de gemeenten op dit gebied kansen laat liggen.

Om het netwerk van supersnel internet via breedband zo snel mogelijk beschikbaar te krijgen in heel Nederland, kunnen regionale overheden volgens de werkgroep beter samenwerken. Dat kan bijvoorbeeld door het afstemmen van graafwerkzaamheden voor nieuwe netwerken. Het ministerie van Economische Zaken kan een rol spelen door bijvoorbeeld het organiseren van netwerk- en studiedagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.