Home

Achtergrond 193 x bekeken

Vorst-WW kost tot nu toe ruim 15 miljoen euro

Het strenge winterweer heeft tot half maart ruim 15 miljoen aan vorst-WW gekost.

Uitkeringsinstituut UWV had per 17 maart 53.000 WW-aanvragen van werkgevers ontvangen voor werknemers die niet konden werken wegens de vorst. Er kunnen nog meer verzoeken binnenkomen en nog niet alle aanvragen zijn verwerkt.

Dat heeft demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) maandag aan de Tweede Kamer geschreven. Vooral voor bouwvakkers is vorstverlet aangevraagd, maar ook voor bijvoorbeeld glazenwassers, schilders, dakdekkers en hoveniers.

Wegens de aanhoudende vorst heeft Donner eerder dit jaar onder meer in de bouw het tijdelijk mogelijk gemaakt een beroep te doen op een speciale regeling in de WW voor onvoorziene weersomstandigheden. In de bouw geldt deze regeling van 1 februari tot 1 april 2010.

Volgens Sociale Zaken blijkt uit het verleden dat vaak geruime tijd na de bijzondere weersomstandigheden met terugwerkende kracht nog WW-uitkeringen worden aangevraagd. In de periode oktober vorig jaar tot en met 17 maart hebben ongeveer 1500 bedrijven bij het UWV een zogenoemde weermelding gedaan wegens de vorst, voor in totaal 139.000 werknemers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.