Home

Achtergrond 321 x bekeken

Vorderingen uienteelt variëren sterk

Bijna een kwart van het uienareaal is al gezaaid in het zuidwesten van het land. Dat zegt Luc Remijn van DLV Plant.

Dat zegt Luc Remijn van DLV Plant. In de Noordelijke helft van het land is nog amper een uienzaadje de grond in gegaan. Gerard Buizer, accountmanager bij zaadleverancier De Groot en Slot, vindt dat prima. "April is een goede maand om te zaaien. Je moet niet te vroeg beginnen. Het gaat erom dat de grondomstandigheden goed zijn. Dat is de basis. Als je verkeerd begint, verknoei je het hele jaar." De zaadverkoop loopt nog steeds door. De 6 procent areaaluitbreiding is al gerealiseerd. Hoeveel daar nog bij komt, weet Buizer niet. De uitbreiding wordt landelijk gerealiseerd. Voor het eigen bedrijf voorziet Buizer voor komend seizoen een groter marktaandeel. Remijn denkt niet dat het areaal de verwachting overschreidt. Op een paar uienpercelen is het zaad al gekiemd. Remijn verwacht dat dankzij deze zonnige week in het zuidwesten van het land de eerste zaaiuien eind volgende week boven staan. Foto AxiPress

Monteurs werken een overkapping af die 200 kersenbomen van Verhage Fruit uit Luttelgeest moet gaan beschermen tegen regen, hagel en nachtvorst. In mei vorig jaar zijn de bomen geplant. Peter Verhage: "Het is een mooie tak voor naast de appels en peren. Het vult ons assortiment in de boerderijwinkel aan. Ook kunnen toeristen rondkijken. Jaarlijks ontvangen we 50 tot 60 bussen." Foto Alex de Haan

Leden-melkveehouders van coöperatie Noorderlandmelk krijgen op het melkveebedrijf van de familie Duivenvoorden in het Groningse Rottum uitleg over verantwoord medicijngebruik. De bijeenkomst is door Noorderlandmelk in samenwerking met dierenartsenpraktijk Stad tot Wad georganiseerd. Noorderlandmelk hecht veel waarde aan het bevorderen van de kwaliteit van de melk. Zo werkt de coöperatie bijvoorbeeld sinds 1 januari 2009 met een speciale regeling voor de kwaliteit van het celgetal. Foto Jelte Oosterhuis

Dat de lente zich aandient, is te zien in Nijeberkoop. In een weiland in de omgeving van de Friese plaats ligt een lam in de zon een uiltje te knappen. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.