Home

Achtergrond

Voorstelling over supermarkt in supermarkt

Na het boodschappen doen nog even een muziektheatervoorstelling bekijken.

Het kan de komende maanden in een aantal supermarkten in verschillende steden. Daar is namelijk het stuk Supermarkt Songspiel te zien, zo maakten de coproducenten Stichting 't Beemstervarken, M-Lab en Stichting IJ Producties woensdag bekend.

De voorstelling stelt de kassajuffrouw centraal. Het winkelend publiek krijgt een mix van videofragmenten en live gezongen operaliederen voorgeschoteld. De videobeelden bestaan uit interviews met caissières.

,,De one-liner 'ik kan altijd nog achter de kassa gaan werken' wordt vaak gebruikt als het even tegenzit'', zegt initiatiefnemer en regisseur Bart Oomen. ,,Maar hoe zit het met de meisjes die werkelijk achter die kassa zitten? Dat vroeg ik me af en ik raakte geïnteresseerd in hun belevingswereld.''

Supermarkt Songspiel is de komende maanden te zien in supermarkten van verschillende bedrijven in Amsterdam, Rotterdam, Purmerend en Alkmaar. De voorstelling valt altijd samen met een festival dat in dezelfde stad plaatsheeft. Zo strijkt de show neer in Rotterdam tijdens de Operadagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.