Home

Achtergrond 313 x bekeken

'Voordeel tgc grootst op intensief bedrijf'

Tarwegistconcentraat (tgc) levert met name op intensieve, grotere melkveebedrijven een flink hoger voersaldo op.

Dit blijkt uit onderzoek van coöperatie Agrifirm.

De bedrijven die tgc in vloeibare vorm voeren, hebben gemiddeld een quotum van 1,5 miljoen kilo en produceren 3.000 kilo meer melk per hectare dan in doorsnee. Deze bedrijven realiseren met tgc gemiddeld een extra voersaldo van 7.500 euro per jaar.

Een voerleverancier als Van Triest in Hoogeveen levert het product ook in vaste vorm, maar dan gemengd met pulp of sojaschroot. Dan is het een goedkoop, energierijk voer. Het kost nu met zo’n 60 euro per ton ongeveer 70 procent van de gemiddelde voederwaardeprijs. Ook bedrijven als Bonda en Beuker leveren het als stapelbaar product.

Of registreer je om te kunnen reageren.