Home

Achtergrond 175 x bekeken

Vliegtuigje maakt noodlanding in akker

De piloot van een sportvliegtuigje heeft zondag een ongelukkige noodlanding moeten maken in een akker in de buurt van Drachten (Friesland).

Het toestel kwam op zijn neus tot stilstand. De twee inzittenden, de 42-jarige piloot uit Drachten en zijn 71-jarige vader kwamen met de schrik vrij. Dat heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zondag gemeld. Bij de landing raakte de vleugel van het vliegtuig het eerst de grond. Hierdoor raakte het toestel zwaar beschadigd.

De piloot kon het vliegveld in Drachten niet meer bereiken toen de motor was uitgevallen en was genoodzaakt op de akker te landen. De oorzaak van de motorstoring is niet bekend. Het vliegtuigje, een Ultravia Pelican uit 1998, was volgens een woordvoerder van het KLPD zelf gebouwd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.