Home

Achtergrond 2 reacties

Vleesexport België naar Rusland groeit

België heeft in de eerste negen maanden van 2009 9 procent meer vlees geëxporteerd naar Rusland dan een jaar eerder.

In waarde steeg de afzet met 35 procent.

België exporteerde in vorig jaar in de eerste 9 maanden 30.775 ton varkensvlees naar Rusland. Dat was goed voor een exportwaarde van ruim 49 miljoen euro. België exporteerde vooral verse deelstukken. Deze gegevens heeft het Vlaamse Centrum voor Agromarketing (Vlam) bekend gemaakt.

De cijfers zijn opmerkelijk. Door de economische recessie is de vleesinvoer in Rusland zeer sterk gedaald. Doordat de consumptie van vlees terugliep, kwam de import – vooral vanuit de EU – onder zware druk te staan. Ook hanteert Rusland strenge veterinaire eisen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Welk West-Europees land het vlees naar Rusland exporteert maakt mij niks uit .Van mij mag het gerust NL of DK of D zijn . Weg is weg ; en naar Rusland ben je dan ook zeker dat het hier niet meer boven de markt blijft hangen !
  MAAR , het is wel deze reden waarom de Deense en NL (Vion-) Lobby de exportrestituties die gevraagd worden door de Belgen en Fransen tegenhouden. Deze lobby is bang dat zijzelf de (export-)vruchten er niet maximaal van plukken. Het moest maar eens in het voordeel van de andere exporteurs zijn !!! Maw de eportbedrijven bekommeren zich totaal niet om de boerenbelangen waarvoor dit (boerensteun-) geld eigenlijk dient . Nee , zij denken enkel maar aan eigen marktaandeel in de export. Schandalig !!
  Nederlandse boeren wordt wakker !!!! U wordt door uw eigen belangenorganisaties genaaid !!!

 • no-profile-image

  Han

  Waarom kregen de Belgen deze export naar Moskou wel voor elkaar en wij niet? Hebben de Belgen iets wat hun een stapje voor geeft bij Poetin?

Of registreer je om te kunnen reageren.