Home

Achtergrond 6 reacties

Vion en Friesland Campina: kwaliteitssysteem dierenartsen

FrieslandCampina en Vion willen een kwaliteitssysteem omzetten voor dierenartsen.

Het kwaliteitssysteem zou onderdeel moeten gaan vormen van bestaande private kwaliteitssystemen zoals IKB, GMP+ en Foqus. De partijen spreken de komende weken met de brancheorganisaties van dierenartsen en agrariërs.

Vertegenwoordigers van de twee bedrijven ontmoetten elkaar enkele malen in Amersfoort op de hoofdvestiging van FrieslandCampina. Voorzitter was oud-veterinair-hoofdinspecteur Henk Verburg. Beleidsmedewerker van LTO Han Swinkels was tevens van de partij als vertegenwoordiger van de boeren.

De eerste stap die genomen wordt, is het vastleggen van kwaliteitscriteria. Hiervoor nemen de zuivel- en vleesverwerkers het initiatief. De bedrijven werken daarbij nauw samen met boeren en dierenartsen. Het systeem moet aansluiten bij de vraag vanuit de markt.

Daarna worden de eisen in de bestaande kwaliteitssystemen van primaire producenten opgenomen. In dit kader moeten vertegenwoordigers van dierenartsen en boeren samen een gedragscode voor dierenartsen in de voedingsindustrie opstellen.

Volgens Bert Urlings, directeur kwaliteitszaken van Vion, is een kwaliteitssysteem nodig omdat dierenartsen regels soms anders interpreteren. "In onderzoek van de Raad voor Dieraangelegenheden is de suggestie gewekt dat er soms geen eenduidigheid van beleid bestaat."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Gebeurt toch niet Melkveehouder!

 • no-profile-image

  a hamstra

  raadsel, wat is de overeenkomst tussen
  vion ,fries land campina, l.t.o.

 • no-profile-image

  Arend Otten

  De kwaliteitsprijs voor melk 53 euro cent via en op www.milkmarketingplan.com voorwaarden

 • no-profile-image

  Wim

  Ze melken alle drie boeren uit!

 • no-profile-image

  Willem

  Zoals zo vaak kontrole en kwaliteiteisen bij anderen leggen en zelf er een zootje van maken .Ook naar de buitenwacht laten zien wat zijn we weer goed bezig?!?!?!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Misschien moeten we als boeren ook maar eens bij elkaar gaan zitten en wat meer eisen van Friesland Campina en Vion. Vooral op het gebied van de melkprijs.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.