Home

Achtergrond

Vinding maakt geluidloos bellen mogelijk

Mobiel telefoneren zonder geluid te maken.

Handig voor in de stiltecoupé, maar ook voor mensen die het spraakvermogen zijn kwijtgeraakt. Het kan met een nieuwe technologie die is ontwikkeld in Duitsland.

'Silent sounds' heet de technologie, die dinsdag werd gepresenteerd tijdens het CeBIT-congres in Hannover. Door het registreren van miniscule spierbewegingen kunnen lipbewegingen worden omgezet in een computerstem. Zo kunnen bellers geluidloos telefoneren.

"Op dit moment gebruiken we elektrodes die op de huid worden geplakt. In de toekomst kunnen zulke elektrodes bijvoorbeeld in mobiele telefoons worden gebruikt'', verklaart Michael Wand van het Karlsruhe Institute of Technology.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.