Home

Achtergrond 200 x bekeken

Vier arrestaties wegens faillissementsfraude

De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft vandaag vier mannen aangehouden op verdenking van faillissementsfraude.

Zij zouden aan de boedel van zeven bedrijven geld en goederen hebben onttrokken, terwijl zij wisten dat een faillissement niet te voorkomen was. Daarmee benadeelden zij schuldeisers voor een bedrag van ruim 3,5 miljoen euro. Dat meldde het Openbaar Ministerie.

De strafbare feiten zouden zich hebben voorgedaan in de periode 2006 tot en met 2010. Justitie vermoedt dat de 49-jarige hoofdverdachte uit Den Bosch met de andere verdachten samenwerkingsverbanden is aangegaan om de fraude te plegen. Het gaat om een 44-jarige man uit Eindhoven, een 42-jarige man uit Rotterdam en een 27-jarige man uit Ruinerwold.

Bij doorzoeking van de woning van de hoofdverdachte nam de FIOD administratie en computers in beslag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.