Home

Achtergrond

Vervoerssector raadpleegt achterban

Werkgeversorganisaties TLN, KNV en VVT raadplegen de komende weken hun achterban over de uitnodiging van de vakbonden om de cao-gesprekken te hervatten.

Dat liet een woordvoerder van de werkgeversorganisaties dinsdag weten. Ook FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen gaan met hun kaderleden om tafel, op 27 maart. Volgens de bonden zouden de onderhandelingen begin april weer kunnen worden beginnen.

Hiermee lijkt er een einde te komen aan een impasse die sinds januari bestond. In januari liep het cao-overleg vast op het loon. Ook de invoering van de 48-urige werkweek eind maart is een heikel punt. Chauffeurs werken nu nog vaak langer, maar dat mag niet meer van de Europese Unie. In de wet komt te staan dat de maximale rijtijd 48 uur is. Daarbovenop komen nog uren voor laden, lossen, wachten en rusten. De bonden willen de mogelijkheid openhouden die uren per bedrijf vast te stellen. Ook daarover willen ze in de cao afspraken maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.