Home

Achtergrond 153 x bekeken

Vertrouwen in Berlusconi zakt tot dieptepunt

Het vertrouwen in de Italiaanse premier Silvio Berlusconi en zijn rechtse regering is tot een dieptepunt gezakt.

Dat meldden Italiaanse media woensdag. Niet eerder in de afgelopen vijf jaar was het vertrouwen in Berlusconi's partij zo laag. Uit een maandelijkse peiling, in opdracht van de krant La Repubblica, is gebleken dat nog maar 38 procent van de Italianen zijn regering steunt.

De populariteit van Berlusconi is verder gedaald mede vanwege de chaos die is ontstaan rond de kieslijsten voor de komende regionale verkiezingen. Berlusconi's partij, het Volk van de Vrijheid (PDL), heeft er zo'n zooitje van gemaakt dat de partij niet kan meedoen in een aantal kiesdistricten eind deze maand, wegens nalatigheid met de administratie. Berlusconi probeert dit probleem terzijde te schuiven met een speciale wet.

De PDL heeft voor 20 maart een grote betoging aangekondigd in de hoofdstad Rome. Die moet volgens de premier ,,het recht op stemmen en daarmee de democratie en de vrijheid verdedigen''. Een week daarvoor wil de linkse oppositie demonstreren, die razend is over Berlusconi's maatregel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.