Home

Achtergrond

Verrassingsbezoek Obama aan Afghanistan

De Amerikaanse president Barack Obama brengt een verrassingsbezoek aan Afghanistan.

Hij is vandaag gearriveerd in de hoofdstad Kabul gearriveerd, zo is bekend geworden. Obama zal onder anderen met de Afghaanse president Hamid Karzai en leden van de Afghaanse regering spreken. Het is de eerste keer dat Obama Afghanistan bezoekt sinds hij president is. De president is ook opperbevelhebber van de Amerikaanse strijdkrachten.

Obama is zaterdagavond in het diepste geheim van de Verenigde Staten naar Afghanistan gevlogen. Hij landde met de Air Force One op de luchtmachtbasis Bagram ten noorden van Kabul. Met een helikopter is hij naar het presidentiële paleis in de Afghaanse hoofdstad gevlogen.

Obama gelastte in december een aanzienlijke uitbreiding van de Amerikaanse troepen in Afghanistan. Hij wil van de Amerikaanse generaal Stanley McChrystal weten in hoeverre dat resultaat heeft gehad in de strijd tegen de Taliban.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.