Home

Achtergrond

Verdachte heeft moord Milly toegegeven

De 26-jarige verdachte van de moord op de 12-jarige Milly Boele heeft dinsdag aan de politie verteld dat hij Milly naar zijn huis heeft meegenomen en haar daar om het leven heeft gebracht.

Dat zei hoofdofficier van justitie G. van Beek vanochtend in een persconferentie. Hij zei toen ook dat hij Milly in de tuin had begraven. Milly werd daarna uiteindelijk ook gevonden in de tuin van de verdachte politieman gevonden, vlak bij haar ouderlijk huis in Dordrecht.

Van Beek kon niet ingaan op de vraag of er seksueel contact is geweest tussen Milly en de verdachte. ”Dat moet de sectie op het lichaam uitwijzen”, meldde de hoofdofficier.

Ook is nog niet duidelijk of het meisje vrijwillig met de verdachte is meegegaan of dat hij dwang heeft gebruikt. Milly had ”een vage buurrelatie” met de verdachte, aldus Van Beek.

Contact

De gemeente Dordrecht onderhoudt direct contact met de ouders, stelde burgemeester Arno Brok in de persconferentie. "Wij onderhouden direct contact met de ouders, broer en zus van Milly en begeleiden hen met alle maatregelen die wij hebben'', aldus Brok.

De burgemeester betuigde zijn medeleven aan alle familieleden en vrienden van Milly. "Ik hoef u niet te vertellen hoe zeer zij van streek zijn.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.