Home

Achtergrond 188 x bekeken 1 reactie

Verburg wil geen symboolpolitiek voor ijsbeer

De ijsbeer is alleen te redden door de klimaatverandering aan te pakken.

Het stilleggen van de handel in ijsberen of hun vlees of huid is geen oplossing. Demissionair minister Gerda Verburg (LNV) probeerde de Tweede Kamer daar dinsdag van te overtuigen, maar haar boodschap leek niet te landen.

De Kamer wil dat Nederland komende week bij de internationale Citesvergadering in Qatar een Amerikaans voorstel steunt dat de ijsbeer moet helpen zich te handhaven. Cites regelueert of verbiedt de handel in bedreigde soorten. Verburg vindt het echter zinvoller om in november werk te maken van de bescherming van deze soort tijdens een VN-conferentie over biodiversiteit.

Ze waarschuwde voor symboolpolitiek. "Pas op. De oorzaak van de terugloop van het aantal ijsberen zit niet zozeer in de handel als wel in de klimaatverandering die de leefomgeving van de soort bedreigt. En de klimaatverandering lossen we niet op in Citesverband. Als we de VS op dit punt volgen, maken we ons schuldig aan symboolpolitiek.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Willie van Gemert

    Laten wij het aantal vliegtuig kilometers via wetgeving met 30 % verminderen goed voor de ijsbeer,ook minder conferenties nodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.