Home

Achtergrond 216 x bekeken

Verburg verbindt geen gevolgen aan Brabants besluit

Aan het verbod van Noord-Brabant op nieuwvestiging van intensieve veebedrijven geeft minister Verburg van LNV voorlopig geen landelijk vervolg.

Dat heeft de minister vanmiddag gezegd na afloop van een persconferentie over de Q-koorts. In de besluiten van de Brabantse staten van afgelopen vrijdag om de intensieve veehouderij rigoureus aan banden te leggen wil de minister geen consequenties verbinden voor de rest van het land. "Want in andere delen van Nederland kan daar nog best ruimte voor zijn".

Verburg heeft ook nog geen eindoordeel over de Brabantse besluiten. "Ik wacht eerst af hoe de verschillende moties in de praktijk hun uitwerking krijgen". Ook wil de minister het lopend onderzoek naar de relatie tussen volksgezondheid en intensieve veehouderij afwachten . Nieuwvestiging en ook uitbreiding van geitenbedrijven boven de diertellingen van november 2009 blijft voorlopig wel verboden, zei de minister tijdens de persconferentie.

Lees ook: Geen nieuwvestiging in LOG

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.