Home

Achtergrond 247 x bekeken 6 reacties

Verburg: goede voortgang dierenwelzijn

Het dierenwelzijn is er in 2009 goed op vooruitgegaan.

Dat zegt minister Gerda Verburg (LNV) op basis van de tweede voortgangsrapportage bij haar Nota dierenwelzijn en de Nationale agenda diergezondheid.

De minister noemt als voorbeelden van een beter dierenwelzijn de extra welzijnseisen voor vleeskuikens, de Maatlat duurzame aquacultuur en het voornemen van Albert Heijn, samen met Vion en de Dierenbescherming, om vanaf 20011 alleen nog varkensvlees met het Beter leven-keurmerk van de Dierenbescherming te verkopen.

Verburg stuurt vandaag ook de Staat van het dier naar de Kamer, een jaarlijkse rapportage over dierenwelzijn en diergezondheid. Nederland is volgens LNV de eerste EU-lidstaat die zo uitgebreid over dierenwelzijn rapporteert.

Komend najaar organiseert LNV een conferentie over dierenwelzijn en diergezondheid.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  .

  Ben er maar trots op. Zij is alleen maar dierenleed aan het criëeren. Als het zo doorgaat dan blijft er niets meer over in Nederland en wordt de produktie buiten europa overgenomen. Ben daar maar trots op. De mensen in Nederland moeten goed beseffen dat wat zij niet zien dat dat er wel is al is dat er aan de andere kant van de wereld. En de dieren blijven ook al worden het er minder in Nederland.

 • no-profile-image

  jan

  "Nederland is volgens LNV de eerste EU-lidstaat die zo uitgebreid over dierenwelzijn rapporteert."

  Inderdaad!!

 • no-profile-image

  dierenvriend

  Nederland is ook het enige land dat de geiten en hun bedrijven aan het ruimen is ,C.D.A.doe uw ogen open .

 • no-profile-image

  Mark en Lydia

  De vleeskuikens krijgen 2 millimeter meer ruimte? Er is echter nog steeds geen wet dat verbiedt dat mensen die stelselmatig dieren hebben mishandeld geen dieren meer mogen houden. Er moet nog zo ontstellend veel gebeuren voor het welzijn van dieren. Mogelijk nog meer voor mensen. Preventief anti-biotica inspuiten waardoor zieke mensen geen laatste redding meer hebben omdat er voor hen geen anto biotica meer is dat werkt. Je zult zo'n zware schuld maar op je schouders dragen. Glossy Gerda zit daar niet mee...Ze zit nergens mee. Zoveel prachtige drachtige geiten dood en GG stevent af op de volgende blunder en ellende. Wat er verbetert zou kunnen zijn voor dieren hebben we in de laatste plaats aan Gekke Glossy Gerda te danken. GGG heeft door haar beleid zo alleen de dood van mensen en vele mooie geiten op haar geweten en nu straks van mensen die op anti biotica zijn aangewezen.

 • no-profile-image

  gert

  Ondanks Qkoorts zo,n positief verhaal ??

 • no-profile-image

  gert

  De leugen regeert !

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.