Home

Achtergrond 8 reacties

Verburg betreurt keuze 'Gerda'

LNV-minister Gerda Verburg betreurt de gang van zaken rond glossy magazine Gerda, dat haar ministerie heeft uitgebracht. "Het had anders gemoeten en is niet voor herhaling vatbaar", zei ze tegen de Kamer.

Die hield op verzoek van de PvdD vandaag een spoeddebat over de 'Gerda'. Een ruime meerderheid zei de 'Gerda' een vorm van persoonsverheerlijking te vinden, wat in strijd is met regels voor overheidscommunicatie.

Marianne Thieme (PvdD) diende een motie van treurnis in, die steun kreeg van PvdA, SP, VVD, PVV, Groenlinks, D66 en Rita Verdonk. CDA en Christenunie namen genoegen met de spijtbetuiging van de minister. Verburg ziet er geen reden in af te treden.
Verburg onderstreepte dat het magazine tot doel heeft het LNV-beleid bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Daarom was het meegestuurd met Flair, Libelle en Margriet.

"Helaas leeft in de Kamer de indruk dat het blad vooral de minister heeft willen profileren. Ik betreur dat dit beeld is ontstaan", zei Verburg. Volgens haar is het accent te veel op naam en vorm van het blad komen te liggen. "Dat was bedoeld als knipoog."

Een aanzienlijk deel van de Kamer heeft ook problemen met de kosten van het blad, ruim 400.000 euro. Moties van de SP en PVV om de kosten te verhalen op het CDA kregen echter geen meerderheid.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hans

  Gelukkig gaat het om vrouwenbladen. Vrouwen weten wat er op LNV is gebeurd. Je kunt geen veilig voedsel meer kopen en op tafel zetten. Vrouwen weten dat je dieren niet in een omheinde ruimte kunt zetten zonder voedsel en mogelijkheden om het zelf te vinden. Vrouwen weten dat de dieren dan verplaatst moeten worden naar elders. Vrouwen weten dat de Waren niet of nauwelijks worden gekeurd. Vrouwen weten dat de Universiteit van Wageningen schrijft wat de markt wil weten. Ze luistert immers naar haar kind dat daar studeert. Overbodige onzin dus bij die "dames"bladen die vooral door mannen worden gelezen.

 • no-profile-image

  ToM

  Gerda' is de meest effective PR aktie van LNV ooit Het is werkelijk fantastisch hoeveel aandacht de minister of eigenlijk haar boodschap nu krijgt. Deze inister kan bij mij niet meer stuk. Zij heeft bereikt dat heel veel mensen wat meer te weten komen over onze sector. Bewaar dit blad; het wordt een collectors item.

 • no-profile-image

  Jackie

  Gel terug laten betalen door Gerda
  Kun je ook beschouwen als een verborgen loon
  Dus beetje zielig doen en hupt de slappelingen keuren het wel weer goed.
  Waardeloos

 • no-profile-image

  a.j. guyt

  een autonome bestuurder kan blijkbaar het gemeenschapsgeld misbruiken om zichzelf te profileren. het is voor iedereen duidelijk dat je een politiek getinte boodschap moet uitdragen in de tweede kamer en niet in een bijlage van een of ander vrouwenblad. of is de boodschap alleeen bestemd voor vrouwen? schadalig misbruik van gemeenschapsgeld. de rode kaart!!

 • no-profile-image

  harm

  Geweldige actie van Gerda, heeft ze aan het eind van de rit toch nog de gehele kamer op de kast. Overal is wel wat op aan te merken, maar dat de gehele tweede kamer hiervoor in debat gaat is wel het meest treurige.

 • no-profile-image

  Wouter

  Het AGD is toch ook voor 90 procent een uitgave van gerda voor promotie van haar en het CDA beleid? De Universiteit van Wageningen komt toch ook alleen nog met rapporten waarin precies de uitkomst staat die door LNV wordt geadviseerd/opgelegd/bevolen? Het hele mediacircus staat toch in dienst van de economische topfiguren die de burger willen misleiden voor hun winst? Grote flauwekul waaraan miljarden wordt verspild. Beleid maken vinden ze te moeilijk, dan maar doen alsof. Nutteloos departement. De beste besparing is het opheffen.

 • no-profile-image

  Bert

  Och wat zielig he. ze moet sorry zeggen en een treur briefje geven. is dat alles. kan er nog niemand zeggen Gerda zelf dokken is jouw reclame.Gerda lacht zich kapot 400.000 die je als verborgen loon kan tellen zou de belasting met ons wel doen als wij zo iets deden ja?Ja dus.
  Die 400.000 zijn weg.Gerda persoonlijke reclame is gemaakt voor eigen gewin.Dus haar c.v is nu mooi klaar voor de toekomstige baas die zon harde zaken vrouw zoekt.en nu snap ik waarom ze zo fel is op geiten kapot te maken.over de rug van de geiten mannen heeft ze zich een imago gemaakt dat ze hard en strijd vaardig is.
  Puur maar puur voor eigen persoonlijk gewin.
  Onvoorstelbaar. dat dat kan. en dan alleen sorry moeten zeggen en treurig zijn. och och. krijg je schijt van
  waar weer eens een president die niet bang is om wat te zeggen. wat een slijmballen zooi buurlanden zullen zich kapot lachen.en land naar klote.
  Is Corruptie en zelf verheerlijking open en bloot en legaal uit gevoerd.
  Zo kunnen ze het hier nog niet EENS doen. zonder in de bak te komen op zon open manier
  Groeten Bert
  Kaz

 • no-profile-image

  Hoof

  Glossy Glamour Gerda heeft een SS-beleid voor dieren ingevoerd en haalt nu deze minne streek uit. Fatsoenlijke nadenkende mensen gooien dit blad ongelezen in de prullenbak. Ik stuur het terug naar het CDA (verkeerd bezorgd).

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.