Home

Achtergrond 280 x bekeken

Verburg bekijkt nieuwe compartimentering

Herstel van de compartimentering van dierrechten is voor minister Verburg bespreekbaar.

Dat heeft zij gezegd in het wekelijks vragenuur in de Tweede Kamer.

De Kamerleden Polderman (SP), Koopmans (CDA, Waalkens (PvdA) en Snijder (VVD) vroegen de minister of zij de - door de Kamer opgeheven- provinciale compartimentering opnieuw wil instellen. Deze Kamerleden vrezen dat Noord-Brabantse boeren met hun rechten uitwijken naar andere provincies nu in hun eigen provincies nieuwvestiging niet meer mogelijk is.

Verburg bleek bereid de in 2007 opheffing van de compartimentering opnieuw te bezien. Zij wil echter eerst met de Noordbrabantse gedeputeerde Van Heugten in overleg over de praktische uitwerking van de besluiten van de Brabantse staten. Op verzoek van Kamerlid Van der Vlies (SGP) zal ze met de gedeputeerde ook bespreken dat boeren met vestigingsplannen in de pijplijn daardoor niet worden benadeeld.

De minister bevestigde dat zij niet voornemens is om andere provincies hetzelfde verbod op nieuwvestiging op te leggen zoals Brabant dat heeft gedaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.