Home

Achtergrond 182 x bekeken 3 reacties

Verbeet tikt premier opnieuw op vingers

Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet is niet onder de indruk van de wens van premier Jan Peter Balkenende om minder onderwerpen op de lange baan te schuiven.

Balkenende waarschuwde vrijdag dat politiek Den Haag tot stilstand komt als de Tweede Kamer veel zaken 'controversieel' gaat verklaren. Hij doelde op een lange lijst met onderwerpen waarover de Kamer dinsdag een besluit gaat nemen. Volgens hem zullen ministers zich tot de Kamervoorzitter wenden als zij vinden dat onderwerpen in hun ogen "onvermijdelijk'' zijn.

Maar Verbeet liet maandag op Radio 1 weten dat een meerderheid van de Tweede Kamer gaat over het controversieel verklaren en niet zij.
Balkenende had al eerder geprobeerd afspraken te maken na de val van het kabinet. Hij wilde dat doen met de fractievoorzitters en de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer. Dat ging niet door. Verbeet stuurde hem een brief met uitleg over de procedure.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Hoe dom (arrogant?) kan JP zijn, om niet te begrijpen dat hij is weggestuurd. Er kan geen sprake zijn van doorregeren. Hij moet gewoon nieuwe verkiezingen regelen. Daarvoor hoeft de man toch geen professor te zijn?

 • no-profile-image

  gert

  Balkenende en Verburg blijven steken in hun eigen Natura 2000 moeras,wat ze nu weer willen versoepelen

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Maar niet voor de boeren, Gert. Het ammoniak"probleem" moet immers in de benen blijven. Wageningen helpt wel een handje.

Of registreer je om te kunnen reageren.