Home

Achtergrond 173 x bekeken

Venezuela straft bedrijven om stroomverbruik

Tachtig Venezolaanse bedrijven krijgen maandag 24 uur lang geen stroom, omdat ze er niet in geslaagd zijn hun elektriciteitsverbruik met 20 procent te verminderen.

Het gaat onder meer om restaurants, autodealers, drankenhandels, een jachtclub en de lokale vestiging van Sony in Caracas. De regering maakte de maatregel zondag bekend.

Het is de eerste keer dat bedrijven gestraft worden voor een te hoog stroomverbruik. Als ze niet alsnog een vijfde minder stroom gaan verbruiken, blijven ze een volgende keer drie dagen verstoken van elektriciteit.

Caracas heeft het stroomrantsoen en het verlagen van het stroomverbruik geïntroduceerd om het elektriciteitstekort in het Zuid-Amerikaanse land aan te pakken. Sinds waterkrachtcentrales, die meer dan 70 procent van de elektriciteit in het land leveren, door droogte zijn getroffen worstelt het land met een stroomtekort. Meteorologen hebben voorspeld dat het binnen enkele weken weer gaat regenen in het land.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.