Home

Achtergrond 190 x bekeken

Veertien asielgezinnen op straat

In ruim een jaar tijd zijn veertien gezinnen met kinderen die Nederland niet in mogen, op straat komen te staan.

Op dit moment zitten nog 74 gezinnen van uitgeprocedeerde asielzoekers opgesloten in afwachting van hun vertrek. Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) donderdag geantwoord op Kamervragen.

Volgens een recente uitspraak van het Europees Comité voor Sociale Rechten handelt Nederland in strijd met het Europees Sociaal Handvest door uitgeprocedeerde gezinnen op straat te zetten. De Tweede Kamer wilde van de minister weten wat dit voor gevolgen heeft. Hirsch Ballin schrijft dat de uitspraken van het comité, dat toeziet op de naleving van het handvest, niet bindend zijn.

Hirsch Ballin voert aan dat de onderdelen van het handvest die Nederland zou negeren, niet gelden voor illegalen. Hij stelt dat een gezin na afwijzing van het asielverzoek de tijd krijgt om terug te keren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.