Home

Achtergrond

Veel pardonvluchtelingen aan het werk

Bijna drieduizend vluchtelingen die onder de zogenoemde pardonregeling van het Rijk vallen, zijn de afgelopen twee jaar met hulp van diverse instanties aan een baan, een stage of een leerplek geholpen.

Dat hebben betrokken organisaties donderdag laten weten. Het gaat om vluchtelingen die al jaren in Nederland verblijven en via de pardonregeling een verblijfstatus hebben gekregen. Asielzoekers die op 1 januari 2008 in opvangcentra verbleven, kwamen voor bemiddeling in aanmerking. Volgens een woordvoerder van het UWV gaat het om een rijke schakering aan reguliere banen, voor hoog- en laagopgeleiden. ,,Ik ben er trots op dat we samen zo veel vluchtelingen een steun in de rug hebben kunnen geven, ondanks de verslechterde kansen op de arbeidsmarkt'', aldus directeur André Timmermans van UWV WERKbedrijf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.