Home

Achtergrond 186 x bekeken

Veel ongelukken in Duitsland door winterweer

Het barre winterweer dat Duitsland treft, heeft ook zaterdag tot chaos op de Duitse wegen geleid. Er vonden honderden ongevallen plaats door gladheid en hevige sneeuwval.

Een persoon is om het leven gekomen, meldden Duitse media.
De meeste ongevallen, files en wegversperringen zijn zaterdag op de A3, die aansluit op de A12 vanaf de Nederlandse grens bij Arnhem en meer dan 700 kilometer lang is. De snelweg loopt via Keulen en Frankfurt tot aan de Oostenrijkse grens.

In de aan Nederland grenzende deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, waar de A3 doorheen loopt, waren tot zaterdagochtend 337 ongevallen. Bij de dubbelgemeente Halle/Westfalen botsten veertien auto's op elkaar.
Een vrachtwagenchauffeur raakte in de deelstaat Nedersaksen zwaargewond toen hij met zijn voertuig met aanhanger over een brug reed en weggleed. De truck stortte 10 meter naar beneden.

Vrijdagavond laat kwam een 26-jarige man om het leven toen zijn voertuig bij Wolfenbüttel in Nedersaksen van de weg raakte en hij uit de auto werd geslingerd. Zijn passagier raakte lichtgewond.

In Hamburg vonden tot zaterdagochtend meer dan 130 ongevallen plaats. Het bleef bij blikschade. In de nacht van vrijdag op zaterdag viel er in de omgeving van de Noord-Duitse staddeelstaat 20 centimeter sneeuw. In de aan Denemarken grenzende deelstaat Sleeswijk-Holstein werden dertig verkeersongevallen geregistreerd. Bij een ongeluk raakten drie mensen zwaargewond.

Meteorologen verwachten 5 tot 10 centimeter extra sneeuw in Sleeswijk-Holstein, delen van Nedersaksen, Noord-Rijnland-Westfalen en Saksen-Anhalt. In Beieren en Baden-Württemberg is voor hooggelegen gebieden meer dan 20 centimeter verse sneeuw voorspeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.