Home

Achtergrond 211 x bekeken

Veel nieuwe narcissen voor het voetlicht

Deze week worden in de keuringszaal flink wat nieuwe(re) narcissen getoond.

Cultivars die qua vorm en kleurstelling wel eens de vraag oproepen of de consument behoefte heeft aan deze, toch wel bijzondere types. Dit omdat wat die consument betreft de gele trompetnarcis de lentebode bij uitstek is. Desalniettemin wordt door de veredelaars gewerkt aan het winnen van nieuwe vormen en kleuren en blijkt dat uiteindelijk toch ook succes op de markt te boeken.

Fraai is in elk geval Narcissus 'Popey' van de firma J.G. Weijers. Een wit bloemblad en een dubbele trompet die crème is getint. Daffodil 10 showt onder andere de lichtgele Narcissus 'Altun Ha' en H. M. Meeuwissen Narcissus 'W.P. Milner', waarvan ruim een hectare wordt geteeld. Kapiteyn Special Cultures toont onder andere N. 'Fidelity', met zalm/oranje kroon, J.S. Pennings Narcissus bulbocodium geel en wit en Jac. P. Ruigrok de witte Narcissus cyclamineus 'Cotinga'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.