Home

Achtergrond 309 x bekeken

Veel Brits halalgevogelte toch niet 'rein'

Veel Brits gevogelte dat als halal wordt verkocht, blijkt niet geschikt voor gelovige moslims omdat het machinaal is geslacht.

Mogelijk driekwart van het vlees is verkeerd gelabeld. Het probleem betreft in mindere mate ook rund- en lamsvlees. Dat claimt een Britse stuurgroep die toeziet op de productie van halalvlees, meldden Britse media vandaag. Vlees is alleen halal, dus in overeenstemming met de islamitische voorschriften voor het bereiden van voedsel, als het dier door een mens is geslacht. Ook zou elk dier voor het doden gezegend dienen te worden.

Vrijwel alle Britse imams (moslimgeestelijken) zouden het doden met een machine niet halal vinden. Veel moslimlanden deden het machinaal slachten in de ban na de afkondiging vorig jaar van een internationale standaard door het islamitische Maleisië.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.