Home

Achtergrond 408 x bekeken 3 reacties

Vakbondsacties op komst in zuivel

De vakbonden CNV en FNV dreigen met acties in de zuivelsector vanwege een geschil over de loonontwikkeling.

De werkgevers willen volgens de bonden dit jaar niet meer dan 0,4 procent loonsverhoging geven, plus nog een onbekend percentage volgend jaar. De bonden eisen een loonsverhoging van 1,25 procent en meer aandacht voor scholing en loopbaanbegeleiding. Zij stellen dat het werkgeversbod, dat volgens de bonden neerkomt op vasthouden aan de nullijn, onbespreekbaar is. Om uit de patstelling te komen, dreigen de bonden met acties, beginnend vanaf 6 april.

De zuivelcao geldt voor ongeveer 10.000 mensen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  Ik sluit me aan bij de akties van de zuivelvakbonden. Ik wil ook 1,25% inkomsten er bij. Dan kan mijn vrouw een paar uur minder gaan werken bij haar baas en mij een paar uur per dag meehelpen. Dan hoef ik maar 12 uur per dag te werken i.p.v. 14 uur per dag zoals nu Lijkt me een prima vooruitzicht. Ik zal de ontwikkelingen nauwlettend volgen.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  So what? Veehouders zijn toch overal de sluitpost.

 • no-profile-image

  fryske boer

  Ik denk dat akties van vakbonden om meer loon in de zuivel op dit moment heel slecht gaan vallen bij veehouders.

Of registreer je om te kunnen reageren.