Home

Achtergrond 195 x bekeken

VVD'er Remkes uit Tweede Kamer

Oud-minister Johan Remkes keert na de verkiezingen niet terug in de Tweede Kamer.

De VVD'er blijft wel beschikbaar voor andere functies. Dat heeft hij de VVD-fractie in de Tweede Kamer vandaag laten weten.

In een toelichting zei Remkes nog niet te weten wat hij na afloop van zijn Kamerlidmaatschap gaat doen. Ook over de rol die hij binnen zijn partij kan spelen, kon hij nog niet veel zeggen. Als minister ziet hij zichzelf niet terugkeren.

Remkes (58) zat de afgelopen drie jaar in de Tweede Kamer. Daarvoor was hij minister van Binnenlandse Zaken in de eerste drie kabinetten-Balkenende (2002-2007). Ook was hij vicepremier. In het tweede paarse kabinet (1998-2002) was Remkes staatssecretaris van VROM. In 1993 kwam hij voor het eerst in de Tweede Kamer.

Remkes begon in de jaren zeventig in de politiek als voorzitter van de liberale jongerenorganisatie JOVD. Hij zat in de Groningse gemeenteraad en was lid van Gedeputeerde Staten in Groningen, voordat hij naar Den Haag vertrok.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.