Home

Achtergrond

VVD: niet goed voor gezag van het toezicht

Dat De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) tot een verschillend oordeel komen over het functioneren van Gerrit Zalm als financieel topman van DSB Bank, is niet goed voor het gezag van het financieel toezicht in Nederland.

Dat stelt de VVD in de Tweede Kamer in een eerste reactie op de toets van professor Michiel Scheltema op de herbeoordelingen door DNB en AFM. Het oordeel van DNB is positief, de AFM wilde het vertrek van Zalm.

"Dat verdient niet de schoonheidsprijs'', aldus VVD-Kamerlid Frans Weekers. Volgens hem zouden de twee toezichthouders gezamenlijk moeten instaan voor een goede financiële markt en het toetsen van bestuurders.

Weekers zei blij te zijn dat Zalm zijn huidige werk als topman bij ABN Amro gewoon kan voortzetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.