Home

Achtergrond 351 x bekeken

Uittenbogaard benoemd tot Hofleverancier

Bloembollenbedrijf Jac. Uittenbogaard en Zn in Noordwijkerhout is benoemd tot Hofleverancier. Die boodschap bracht gedeputeerde Asje van Dijk gisteren over als vervanger van de commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, bij gelegenheid van de viering van het honderdjarige bestaan van het bedrijf.

De gedeputeerde schetste Uittenbogaard als een bedrijf dat vier generaties lang uitblinkt door innovatie, vasthoudendheid en ondernemingszin. “Er is keihard gewerkt om zo ver te komen dat met succes in 28 landen bloembollen worden afgezet. En dan nu de eer om benoemd te worden tot Hofleverancier. Dat wordt je niet zomaar, want dan worden er wel eisen aan een bedrijf gesteld.”

Uittenbogaard en Zn. werd honderd jaar geleden in Oegstgeest opgericht door Opa Jacob Uittenbogaard. Aanvankelijk als gemengd bedrijf met naast bloembollen ook vee en veel groenteteelt. In de loop der jaren werd het bedrijf meer en meer uitgebreid en trad de ene generatie na de andere in de voetsporen van opa Jacob. Aan het begin van de zeventiger jaren verhuisde het bedrijf naar Noordwijkerhout, waar twee jaar geleden een uiterst modern nieuw bedrijf in gebruik werd genomen. “Een familiebedrijf waarbij de familie op elkaar kan rekenen en steunen, een bedrijf dat de verdiensten in vernieuwingen investeert, waar het credo geldt ’doe maar gewoon dan doe je gek genoeg’ en een bedrijf waar men de zegeningen telt en dankbaar is voor al hetgeen hen ten deel is gevallen,” aldus de gedeputeerde.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.