Home

Achtergrond 154 x bekeken

Uitslagen 23 gemeenten laten op zich wachten

Van de 393 gemeenten waarin gisteren verkiezingen plaatsvonden voor de gemeenteraad hebben er 23 geen uitslag kunnen of willen geven voor vanmorgen.

In de gemeente Bronckhorst in Gelderland kwamen ze er in de loop van de avond niet meer uit en besloten ze donderdagmorgen verder te tellen. De eveneens Gelderse gemeente Nijkerk had eerder al laten weten donderdag pas met de uitslag te komen. Burgemeester Gerard Renkema wil dan zelf de uitslag bekendmaken.

Andere gemeenten waarvan nog geen uitslag bekend is, zijn onder meer Lelystad, Hoorn en Sittard-Geleen. De verwachting is dat de uitslagen van de resterende gemeenten in de loop van donderdag bekend worden.

Bij de Europese verkiezingen van vorig jaar was Den Bosch de hekkensluiter. De Brabantse hoofdstad meldde toen rond 13.00 uur daags na de verkiezingen de uitslag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.