Home

Achtergrond

Uitbreiding verkoop FFP-planten in Denemarken

De verkoop van planten met het FFP0-label vindt via diverse deelnemers in de keten momenteel al plaats in tien Europese landen.

Onder andere in Denemarken, waar de consument sinds eind 2008 op kleine schaal kennis heeft kunnen maken met FFP-planten bij 30 supermarktfilialen.

Inmiddels zijn er echter ook 17 verkooppunten gerealiseerd in 17 hypermarkten van Bilka, een keten van hypermarkten in Denemarken. De toeleverancier van de producten is Noviflora uit Honselersdijk die al lange tijd hoofdleverancier vanuit Nederland bij Bilka is. De 4 soorten bloeiende planten die met het FFP-label bij Bilka verkocht worden komen van een aantal FFP-kwekers.

FFP, Fair Flowers Fair Plants, is een initiatief om de productie en afzet van duurzaam geteelde bloemen en planten te stimuleren. FFP-producten worden herkenbaar aan de consument gepresenteerd met het FFP-consumentenlabel. Dit label geeft de consument - dankzij de traceerbaarheid - de zekerheid dat de producten die hij heeft gekocht zijn gekweekt op een wijze die het milieu minimaal belast en die goede sociale omstandigheden op het bedrijf garandeert.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.