Home

Achtergrond 10 reacties

Tweede Kamer neemt salaris Dijkhuizen onder vuur

SP, Groenlinks en Partij voor de Dieren hekelen de hoogte van het salaris van bestuursvoorzitter Aalt Dijkhuizen van Wageningen UR.

Tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer eisten zij van landbouwminister Gerda Verburg zijn beloning terug te schroeven tot de Balkenendenorm van 181.000 euro.

Onlangs werd Dijkhuizen voor een nieuwe periode van vier jaar benoemd. Weliswaar is de hoogte van zijn maximale bonus verlaagd, maar hij ontvangt nog altijd een jaarsalaris van zo’n 300.000 euro. Dit terwijl het kabinet vorig jaar heeft besloten beloningen in de publieke sector terug te dringen tot het niveau van het inkomen van de premier.

Volgens Verburg geldt dat besluit alleen voor nieuwe benoemingen; in het geval van Dijkhuizen gaat het om een herbenoeming.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Carel de Lange

  Zoveelste blunder van Verburg(CDA).
  Jammer dat de studenten van de wageningse universiteit hier niet tegen in actie komen. Voor die 150.000 teveel zou zo weer een extra hoogleraar aangesteld kunnen worden.

 • no-profile-image

  gert

  Balkenendenorm werd ruimhartig overschreden met medeweten van het kabinet,wat normen en waarden ? Dit is niet het enige geval !!

 • no-profile-image

  Zet 'm

  Waarom zou de bestuursvoorzitter van de slechtste universiteit het hoogste salaris moeten hebben?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Aalt Dijkhuizen zat al in de raad van bestuur van de LUW toen Cees Veerman er de WUR van maakte. Hij komt uit de top van het agri-complex en dat hij dit baantje kreeg hoort gewoon bij het begin van d eeeusw afgesproken plan, net als zijn megasalaris. Met bonussen en gratificaties ruim driemaal de Gerdanorm! Als de regering echt wil bezuinigen dan sluiten ze morgen om half negen de WUR. Voorgoed!

 • no-profile-image

  prutser

  Moet dat nou echt, zo'n idioot salaris?, ben echt niet zo'n fan van de linkse partijen, maar hier hebben ze toch echt gelijk in !

 • no-profile-image

  gert

  Bij de WUR gaat 3 milliard euro om op jaarbasis,voor een groot gedeelte gaat het geld naar onderzoekers,wetenschappers en hoogleraren.Als de overheid moet bezuinigen weet ze waar ze moet zijn.

 • no-profile-image

  onderzoeker

  Aalt gaat Wageningen nog een paar miljoen laten mislopen:
  "De provincie Gelderland subsidieert geen instellingen meer waarbij de salariskosten van werknemers hoger liggen dan de Balkenendenorm. Een motie met deze strekking werd door Provinciale Staten aangenomen tijdens hun vergadering van 3 maart."

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Hoe weet je dat het 3 miljard is Gert? Ik kan geen gegevens vinden. Het is allemaal nogal mistig.

 • no-profile-image

  varkens

  Moet het meeste recht zetten

 • no-profile-image

  jan

  Dijkhuizen is ook van het CDA,dan is het voor Verburg geen probleem

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.