Home

Achtergrond

Twee veetransporteurs in de fout

Twee veetransporteurs zijn op 8 maart geverbaliseerd omdat bij controle bleek dat ze zich niet aan de wet hielden.

In totaal controleerde de AID zeven agrarische transporten, allen ter hoogte van Meerkerk langs de snelweg A27.

Een transporteur uit Ierland vervoerde 155 kalveren van Ierland naar een mesterij in Gelderland. Hij kreeg een proces-verbaal omdat een aantal van de dieren tijdens het transport niet kon beschikken over voldoende stahoogte.

Zijn wagen was overigens 4,14 meter hoog, terwijl in Nederland slechts een hoogte van 4 meter is toegestaan, wat opnieuw een proces-verbaal opleverde. De AID onderzoekt of de chauffeur de voor deze reis verplichte rusttijd van 24 uur in acht heeft genomen, en de dieren heeft afgeladen, gevoerd en gedrenkt.

Een vervoerder van vleesvarkens kreeg een proces-verbaal omdat hij meer varkens in zijn wagen had vervoerd dan toegestaan. Volgens de regels mocht de man 110 varkens meenemen, het waren er 124.

Of registreer je om te kunnen reageren.