Home

Achtergrond 1 reactie

Tulpen manifesteren zich goed

De narcissen lijken in de keuringszaal de boventoon te voeren en aan bijzondere bolgewassen ontbreekt het ook niet, maar tulpen en hyacinten zijn er ook te kust en te keur.

Zoals de prachtig gevormde Tulipa 'Orange Balloon' van de kwekersvereniging Remarkable die ook een rode nieuwe Tulipa onder nummer 96L900701 toont. Met fraai getekend blad.

J. Kuiper introduceert een mooi rode verloping uit Tulipa 'Kung Fu', Nic van Schagen de zacht oranje T. 'Ad Rem Diamond', S. Schouten de paarse T. 'Bacoba' en C.G. van den Berg een prachtig bruinrood getinte T. 'Devenish'.

Hyacinten op pot zijn er deze week ook volop in de keuringszaal te bewonderen. Zoals de korte en zeer donkerblauwe (tegen het zwart aan) Hyacinthus 'Baby Blue' van C.G. van den Berg die ook de paarse H. 'Miss Saigon toont, alsmede de grote, blauwe H. 'Blue Star'.

Th. A. Pennings zette enkele cultivars uit het 'lopende sortiment' op tafel, waaronder de vermaarde, rode H. 'Jan Bos', de diepgele H 'Woodstock' en de puur stevige H. 'Bue Jacket'. Hyacinten zijn er tenslotte ook van de vereniging Orientalis. Die showt de roze H. 'Prince of Holland', de paarse H. 'Showmaster' en de zeer diepblauwe H. 'Midnight Mystique' die wel wat weg heeft van de eerder genoemde 'Baby Blue', maar een stuk forser is.

Foto

Arie in t Veld

Eén reactie

  • kjflowers1

    dit is allemaal oud waarom zie ik geen bloemen nieuws meer ??

Of registreer je om te kunnen reageren.