Home

Achtergrond 204 x bekeken

Topweek voor tulpen

De achterliggende week was een topweek voor tulpen.

Bijna 107 miljoen stuks werden er vermarkt via de klokken en FloraHolland Connect. Dat was bijna een record want alleen in het Paasweekend van 2007 werden er in één week 3 miljoen meer tulpen verhandeld via de verkoopinstrumenten van FloraHolland. Het betekende een aanvoerstijging van ruim 10 procent ten opzichte van vorig jaar terwijl de gemiddelde prijs met € 0,176 precies 4 cent hoger lag. Wie had dit aan het begin van het seizoen verwacht?

Er stonden toch zeer veel tulpenbollen bij de broeiers klaar in bakken vanuit de gedachtegang 'We bewaren ze tot februari/maart en zien dan wel of we ze dan weggooien of alsnog afbroeien'. In Aalsmeer verliep de prijsvorming erg goed en kwam uit op een gemiddelde van € 0,18. 'Debutante', Leen van der Mark', 'Yokohama': het ging allemaal ruim voor € 0,20. De gemiddelde prijs eindigde aan het einde van de week op € 0,214.

In Rijnsburg zette de stijgende lijn zich voort wat de middenprijs van de tulpen betreft. Maandag werd gestart met een middenprijs van € 0,17 en de week werd afgesloten met een middenprijs van dik € 0,21.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.