Home

Achtergrond 1 reactie

Topkalf fokveeveiling €3.800

De fokveeveiling bij de familie Wiersma in het Groningse Aduard heeft afgelopen woensdag €106.575 opgeleverd. De veiling was georganiseerd door BM Livestock.

De veiling trok ruim 300 belangstellenden. En dat was voor deze tijd van het jaar helemaal niet zo slecht. De lage melkprijzen drukken immers nog altijd een behoorlijk stempel op de handel in gebruiksvee.

Organisator Bert Meijering sprak van ‘keurig gebruiksvee’ en dat was te merken in de prijs. Gemiddeld werd er voor de 87 dieren €1.225 neergeteld. Ter vergelijking: de reguliere prijzen liggen pakweg €100 lager.

Het topkalf van de veiling was een Lawn Boy-dochter. Die verwisselde uiteindelijk voor een prijs van €3.800 van eigenaar. Koper Veneklaas-Slots in het Drentse Zeijerveld werd de gelukkige eigenaar. Bovendien kreeg hij er nog twee ki-contracten bij.

Ook voor een Goldwyn-dochter werd een hoofdprijs betaald: €3.000. Zowel de Lawn Boy-dochter als de Goldwyn-dochter komen uit de Starkenborg PS Massia 2 RF (Roodbont Factor).

Zij is een VG 86 punten RF Shottle- dochter uit de bekende Massia- familie en is bovendien een halfzuster van de fokstier Apina Curtis.

Eén reactie

  • no-profile-image

    ANDRÉ VOORTMAN

    Volgens dit artikel is de gemiddelde prijs voor gebruiksvee € 1125,-- (hier zitten ook dieren bij die al langer afgekalft zijn), volgens het overzicht "gebruiksvee Doetinchem" is de gemiddelde prijs voor 1e klas melkvee € 750,-.............

    Tijd voor onderzoek en discussie.......

    André Voortman

Of registreer je om te kunnen reageren.