Home

Achtergrond 667 x bekeken

Topdag voor melkkoeien op nationale koeiendansdag

Voor de 120 melkkoeien van biologisch melkveehouder Jan en Mieke Duijndam van Hoeve Biesland in het Zuid-Hollandse Delfgauw was het vandaag een topdag.

"Ze stonden al vroeg aan het hek te wachten tot ze naar buiten konden", vertelt Mieke Duijndam. Sinds vandaag gaan de koeien elke dag weer naar buiten. Het jongvee volgt komende dagen. De jaarlijkse koeiendanspremière is een initiatief van Wakker Dier. Foto ANP

Naast een vestiging in Cromvoirt beschikt Frank Smits van de Kamelenmelkerij nu ook over een locatie in Berlicum. Smits startte in 2006 met de onderneming en zag het aantal kamelen snel groeien van drie naar veertig dieren. Alle dieren zijn van het dromedarisras. De kudde bestaat uit dieren van verschillende geslachten. De kamelenmelk wordt in bevroren toestand verkocht. In Europa is deze kamelenmelkerij het enige bedrijf dat kamelen houdt voor de melkproductie. Foto Van Assendelft Fotografie

Kevin Olthof (l), medewerker bij akkerbouwer Simon Wieringa in het Groningse Hellum, ontvangt van de chauffeur 25 kuub varkensmest om te injecteren voor collega-akkerbouwer en plaatsgenoot Marten Bouwman. Op het 7,5 hectare grote perceel worden suikerbieten en fabrieksaardappelen geteeld. De varkensmest komt uit de regio. "Er zit van alles in en in goede verhoudingen", staaft Wieringa de keuze voor deze mestsoort. De omstandigheden op de lemige zand- en dalgronden zijn prima. "Het is wel even zoeken naar de juiste percelen, maar het droogt mooi naar ons toe nu. Hopelijk blijft het droog." Wieringa werkt met gps-rtk op 2 centimeter nauwkeurig. "Zeer precies en capaciteitverhogend." Foto Koos van der Spek

Petra van den Broek haalt de eerste binnen geteelde asperges van het seizoen binnen bij de Veluwse Aspergeboerderij. Volgens haar schoonvader Gert van den Broek die het bedrijf mede leidt, komt de oogst net op tijd voor de Pasen binnen. In de schuur van het bedrijf staan 150 grote verwarmde bakken. Over twee weken gaat Van den Broek buiten oogsten van 8 hectare. Foto Vidiphoto

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.